Broodje tartaarburger

Dit is een lekker recept voor op de luie vrijdagavond. Aan het eind van de week heb je vaak geen zin om een ingewikkelde avondmaaltijd te bereiden. Daarom is dit recept ideaal. Het is snel klaar en een echte traktatie! Bij dit recept gaat het niet zo zeer om de hoeveelheid energie (Kcal) maar meer om de gezondere vetten en dit broodje tartaarburger bevat ook nog eens veel meer vezels t.o.v. de ‘normale”hamburgers.

Voedingswaarde per persoon: 329 kcal

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½  rode ui
  • 100 gram champignons
  • 2 meergranen bollen
  • 2 tartaartjes
  • 2 el ketchup
  • 2 el yogonaise
  • 2 flinke bladeren ijsbergsla of wat rucola
    Peper en een snufje zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes.
  2. Verwarm een pan, zonder vet of olie, op het vuur.
  3. Snijd de meergranen bollen open en bak de binnenste helften kort in de pan tot ze licht bruin kleuren. Haal de bollen uit de pan.
  4. Bestrooi de tartaartjes met peper en eventueel wat zout.
  5. Verhit de olijfolie in de pan.
  6. Bak hierin de tartaartjes gaar en bruin. Niet helemaal gaar laten worden anders worden ze droog.
  7. Bak in het overgebleven braadvet de uien en de champignons.
  8. Breng ze op smaak met peper en eventueel andere kruiden.
  9. Besmeer de meergranen bollen met de ketchup en yogonaise.
  10. Leg daar een blad ijsbergsla of rucola bovenop.
  11. Hierop komt het tartaartje en als laatste het ui-champignonmengsel.

Serveer deze burger met een frisse rauwkostsalade.

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?