Heerlijke pastasalade

Deze pastasalade met kip, mango en sugarsnaps heeft alles. Hij is fris, knapperig, zoet, slank en supergezond. De mango’s die we in Nederland kennen worden per seizoen ergens anders vandaan geïmporteerd. In april komen ze voornamelijk uit Costa Rica. Ze zijn rijk aan vitamine C en kalium en bevatten veel vezels. Deze pastasalade met mango is het lekkerst als je hem koud serveert.

Caloriearme strikjespasta met mango, kip en sugarsnaps: 355 kcal
Voedingswaarde per persoon:
eiwit: 22,3 gram
koolhydraten: 57 gram
vet: 4 gram

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram volkoren strikjespasta (farfalle)
  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 gerookte kipfilet
  • 0,5 mango
  • 1 bosuitje
  • 0,5 limoen
  • zout
  • peper
  • Verse tuinkruiden naar keuze

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta in 12 minuten gaar. Voeg na 6 minuten de sugarsnaps toe aan de pasta en kook ze mee.
  2. Spoel de pasta en sugarsnaps af onder koud water.
  3. Snijd de gerookte kipfilet in stukjes en voeg dat toe aan de pasta.
  4. Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Voeg toe aan de pasta.
  5. Snijd de bosui in kleine ringetjes en voeg ook toe aan de pasta.
  6. Pers het sap uit van de limoen, sprenkel het over de salade en voeg de gesneden tuinkruiden toe.
  7. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Serveer deze schotel met een rauwkostschotel van 100 gram per persoon van bijvoorbeeld tomaat, komkommer, radijsjes, worteltjes, wittelkool enz. eventueel kunt u deze rauwkostschotel aanmaken met een natureldressing.

Vegatip: Laat de kip weg en voeg walnoten, amandelen of een gekookt eitje toe.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?