[trx_block color=”#ffffff” bg_color=”#9b47a1″ font_size=”15pt” bottom=”20″]

“Kinderen verbieden bepaalde voedingsproducten te eten werkt averechts. Betere alternatieven aanbieden die ook lekker zijn werkt wel.

[/trx_block]

Je bent waarschijnlijk op mijn site gekomen omdat je geen raad meer weet met hoe om te gaan met het onder- of overgewicht van je kind. Of je hebt wellicht het populaire televisieprogramma “help mijn kind is te dik” gezien en denkt help! Wij hebben hetzelfde probleem maar wie helpt ons?

Het kind is onzeker, heeft weinig of geen vrienden, wordt gepest, allemaal zaken die het leven van kinderen tot een hel kunnen maken. Een groot gedeelte jongeren kampt al op jonge leeftijd met overgewicht of ondergewicht. Als je dit vroeg genoeg aanpakt dan kun je voorkomen dat het overgewicht chronisch wordt.

[trx_title type=”3″]Hoe kan ik helpen?[/trx_title]

Als gewichtsconsulent heb ik de kennis en inmiddels ook daadwerkelijk ervaren dat kinderen ondermeer te weinig bewegen, eten veelal onregelmatig en/of eten de verkeerde voedingsproducten. Met mijn tips over gezond leven en voldoende bewegen zou je normaal gesproken met de opvoeding van je kind(eren) nooit in de problemen hoeven te komen.

Helaas is het voor ouders soms lastig om te bepalen wat “gezond eten en leven” en “voldoende bewegen” betekent. Het wordt nog wat lastiger als ouders zelf ook kampen met onder- of overgewicht en onvoldoende kennis bezitten over gezonde voeding. Om uiteenlopende redenen hebben ouders vaak geen of onvoldoende zicht op het reilen en zeilen van hun kinderen.

Daarbij komt dat kinderen aan hun ouders vaak niet vertellen wat ze eten en drinken. Ze slaan zonder toezicht makkelijk een ontbijt over en gaan naar school, eten in de pauzes vaak de verkeerde tussendoortjes, kiezen na school voor chips of misschien energiedranken. Allemaal redenen die o.a. kunnen leiden tot overgewicht.

[trx_title type=”3″]Maathouden[/trx_title]

Met mijn jarenlange ervaring voor het succesvolle project “Maathouden” van de GGD-HM weet ik als geen ander hoe ik dit aan moet pakken. (zie krantenknipsel). Met een voeding-bewegingsanalyse breng ik in beeld wat er mis is. Met deze informatie ga ik aan de slag met het kind en de ouders. Kinderen kun je bijvoorbeeld niet zeggen dat ze iets niet meer mogen, ik bied ze alternatieven. Dit vraagt vaak creativiteit en bewustwording voor kinderen en voor ouders.

[trx_title type=”3″]Mijn doel is:[/trx_title]

Dat het kind een prima balans heeft gevonden in zijn of haar eet- en beweegpatroon. Hij/zij voelt zich fit, zekerder, lekkerder in zijn of haar vel en hij of zij weet wat goed voor hem of haar is. En dat een extraatje op zijn tijd geen probleem is. Als ouder ben je in staat met de kennis en vaardigheden die ik je gegeven heb je kind in balans te houden.

Een hele uitdaging om kinderen in balans te zien komen maar wel een geweldig gevoel als het ook echt lukt. Met kinderen werken is leuk!

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?