Ingrediënten voor 2 porties:

  • 200 gram kipgehakt
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 gram Hüttenkäse
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • snufje peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette en aubergine over de lengte in dunne plakken. Besprenkel met olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Schuif de bakplaat in de oven en bak de groenteplakken 10 minuten.
  4. Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook en snijd de paprika in kleine stukjes.
  5. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en fruit de ui aan.
  6. Voeg het kipgehakt, de knoflook en de paprika toe en bak het gehakt rul.
  7. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en zwarte peper toe. Roer goed door en laat de saus 10 minuten pruttelen.
  8. Pak een ovenschaal en verdeel een lepel saus over de bodem van de schaal. Dek af met courgette- en aubergineplakken. Verdeel hier weer een lepel saus over en dek vervolgens weer af met courgette- en aubergineplakken. Herhaal deze stappen tot de groenteplakken en de saus op zijn.
  9. Top de lasagne af met Hüttenkäse en bestrooi met een snufje Italiaanse kruiden.
  10. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de lasagne ongeveer 30 minuten.
  11. Laat de lasagne enkele minuten afkoelen voor je deze serveert.

[trx_line style="solid"]

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?