Quinoa met zoete aardappel en champignons

Wellicht heb je er al van gehoord: Quinoa. Deze graansoort is een ware hype omdat het een aantal voordelen kent. Ten eerste bevat Quinoa boordevol voedingsstoffen. Het is rijk aan eiwitten en mineralen zoals magnesium en ijzer. Een geschikte vleesvervanger dus ! Quinoa is erg geschikt voor bij de avondmaaltijd. En waar haal je je verse ingrediënten voor dit gerecht, koop ze bijvoorbeeld net als ik gewoon op de markt!

Dit heerlijke vegetarische recept met quinoa en zoete aardappel bevat 452 kcal per persoon.

Ingrediënten voor twee personen:

  • 150 g Quinoa
  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 150 g champignons, in plakjes
  • 1 sjalot, in stukjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el azijn (bijvoorbeeld balsamicoazijn)

Bereidingswijze:

  • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en spoel even na.
  • Kook de zoete aardappel in 15 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout
  • Bak de paprika en champignons en het sjalotje kort aan.
  • Doe alle ingrediënten in een schaal. Bestrooi met zout en peper.
  • Klop 2 el olijfolie en 1 el azijn door het gerecht heen en verdeel over twee borden.

Voedingswaarde per persoon:

  • Calorieën: 452
  • Eiwitten: 15 g
  • Koolhydraten: 61 g
  • Vetten: 15 g|

    Tip:
    Breng extra op smaak met bieslook of koriander.

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?