VRR11112010Gezonde medewerkers presteren beter (fitter), zijn minder ziek en zitten beter in hun vel. Welke werkgever wil dat niet? Moeilijk of kostbaar is het écht niet om dit te bereiken!

Ieder bedrijf heeft baat bij gezonde werknemers. Werknemers met een goed gewicht hebben over het algemeen minder klachten dan werknemers met overgewicht. Gezonde werknemers presteren beter en zorgen ervoor dat het ziekteverzuimpercentage laag blijft.

Echter door werkdruk, vaak zittend werk, snel even wat tussendoor eten in plaats van gezonde voeding en te weinig bewegen wordt er aan de gezondheid vaak weinig aandacht besteed. Met als gevolg het risico op overgewicht met de daarbij voorkomende klachten (ziekteverzuim, sneller vermoeid, niet lekker in je vel zitten enz.)

Als werkgever kunt u hier een belangrijke invloed op hebben; door uw medewerkers gezonde voeding aan te bieden in uw bedrijfsrestaurant en beweging te stimuleren, denk hierbij ook eens aan de lunch wandeling.

Bent u als bedrijf van plan hiermee aan de slag te gaan dan kan en wil ik u daarbij helpen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met mij op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

[trx_block color=”#ffffff” bg_color=”#9b47a1″ font_size=”16pt” width=”200″ top=”20″ bottom=”20″]

Er valt voor werkgevers veel winst te behalen op het gebied van voeding!

[/trx_block]
[trx_title font_size=”1em”]Bent u geïnteresseerd, maak dan bijvoorbeeld een actieplan.[/trx_title]

Het actieplan kan eenvoudig zijn, een voorbeeld:

  • bied uw personeel een voorlichting beweging, voeding en leefstijl aan, (ik maak voorlichtingen al dan niet in combinatie met een quiz op maat);
  • bied uw personeel persoonlijke begeleiding aan (veelal worden deze kosten gedekt door hun zorgverzekering);
  • maak een vervolgplan van aanpak, denk hierbij bijvoorbeeld aan bewegingsprogramma’s (bedrijfsfitness, fietsenplan e.d) de gezonde kantine/bedrijfsrestaurant (ik kan u hier over adviseren);
  • maak themadagen of weken waarbij bijvoorbeeld de lift niet gebruikt hoort te worden, promoot het lunchrondje.

Denk ook aan workshops (gezond koken) en teambuilding waarmee we groepen personeel kunnen leren wat gezond is en hoe je gezond blijft, betrek bijvoorbeeld het gezin erbij.

Vanzelfsprekend is een actieplan aan te bevelen maar u kunt zich vanzelfsprekend ook op onderdelen hiervan richten. Alles wat u doet levert winst voor uw werknemers en voor uw bedrijf.