BGN

[trx_block color=”#ffffff” bg_color=”#9b47a1″ font_size=”16pt”]

BGN-Consulentie. Ik ben lid van de beroepsvereniging BGN, dit betekent dat ik erkend ben en verplicht ben om bij te scholen en de regels op te volgen volgens de richtlijnen van deze beroepsvereniging.

[/trx_block]De BGN-gewichtsconsulent is lid van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.

Leden van deze beroepsvereniging voldoen aan strikte kwaliteitseisen:

  • Het bezit van het diploma gewichtsconsulent;
  • Regelmatige bij- en nascholing;
  • Begeleiden van cliënten volgens het  BGN-protocol;
  • Aangesloten bij de BGN-klachtenprocedure;
  • Geen verkoop van afslankproducten.

De beroepsnaam gewichtsconsulent is niet beschermd. Dit betekent dat iedereen zich zo mag noemen.

[trx_title type=”3″]Wat doet een BGN gewichtsconsulent?[/trx_title]

De BGN-gewichtsconsulent begeleidt volwassenen en/of kinderen met gewichtsproblemen. Bij de begeleiding spelen motivering, voedings- en bewegingsvoorlichting een grote rol. De begeleiding gebeurt meestal individueel, veel consulenten geven daarnaast ook groepsbegeleiding. De BGN-gewichtsconsulent is géén diëtist.

Heeft uw overgewicht een medische of psychische oorzaak of is er sprake van extreem overgewicht, dan verwijst de consulent u door.

[trx_title type=”3″]Wat houdt de begeleiding in?[/trx_title]

Bij uw eerste bezoek (kennismakingsgesprek) aan de BGN-gewichtsconsulent neemt deze uw persoonsgegevens op en vraagt naar uw persoonlijke omstandigheden. Uw lengte, gewicht, tailleomvang en vetpercentage worden gemeten. De consulent bespreekt met u uw gangbare voedings- en leefpatroon.

Vaak vraagt de consulent u enige dagen een voedingsdagboek bij te houden om inzicht te krijgen in uw voedingsgewoonten. Al uw gegevens worden door de consulent bijgehouden in een dossier. Uw gegevens worden niet zonder uw toestemming aan anderen verstrekt en vanzelfsprekend mag u altijd zelf uw dossier inzien.

De BGN-gewichtsconsulent geeft u vervolgens voeding-, leefstijl-  en beweegadviezen die u helpen een gezondere leefwijze en een gezonder lichaamsgewicht te bereiken. Ook leert u om gezonde keuzes te maken. Uw eigen inzet daarbij is natuurlijk ontzettend belangrijk.

Voor veel mensen geldt het regelmatige bezoek aan de gewichtsconsulent als een prima ‘stok achter de deur’.

In de Corona epidemie coach ik mijn cliënten on-line via videobellen; cliënt moet zich dan zelf thuis wegen en meten maar de begeleiding en informatiestroom blijft hetzelfde.

Bij nieuwe cliënten is de afname van een intake- en kennismakingsgesprek ook via videobellen.

[trx_title type=”3″]Wat kost het?[/trx_title]

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden de begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent. U vindt in uw verzekeringspolis of u in aanmerking komt voor vergoeding. Voor een recent overzicht zie “zorgverzekeraars”.

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?