[trx_block][trx_title font_size=”1em”]Wie ben ik?[/trx_title]

Mijn naam is Nora Huijbregts, BGN gewichtsconsulent voor volwassenen en kinderen.Nora Bij het water web

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam.

Interesse in gezondheid van de mens in combinatie met gewicht heeft ertoe geleid dat ik mij heb gespecialiseerd in het beroep gewichtsconsulent en daarmee kundig op het gebied van gezonde voeding, beweging en een gezonde leefstijl.

[trx_title font_size=”1em”]Wat doe ik?[/trx_title][/trx_block]

In het kort komt het neer op gewichtsbalans! Kennis overdragen, vaardigheden ontwikkelen over beweging, gezonde voeding en leefstijl. Alles wat ik voor je kan doen is gericht op sturen van over- en/of ondergewicht naar een gezond gewicht en jouw gewicht daarna duurzaam stabiliseren.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld crash diëten is mijn methode duurzaam, levenslang en je leert wat een gezond dagmenu betekent en hoe je dit zelf met diverse variaties in stand kunt houden.
Het is niet zwaar, niet moeilijk. Als je gemotiveerd bent dan zul je merken dat het met een beetje hulp van mij eigenlijk vanzelf gaat.

kantoorklein3

Je zult er versteld van staan wat een paar eenvoudige aanpassingen in je voeding, beweging en leefstijl al op zullen leveren. Dit geldt niet alleen voor te zware maar ook voor te lichte mensen. Wist je dat diabetes met een lager gewicht al snel een vermindering van de hoeveelheid insuline oplevert? Dat is mooi meegenomen en dat alleen door je voeding, beweging en leefstijl aan te passen.
Wist je dat veel mensen gewoon veel te weinig en onbewust de verkeerde producten eten ? Als je bij mij komt kan het best zo zijn dat je meer gaat eten dan je ooit gegeten hebt. Het hele leven draait om evenwicht, ‘Mooi in Evenwicht’.

Daarnaast bied ik mijn diensten ook bij bedrijven en arbodiensten aan. De problematiek rond de gezondheid van werknemers begint politiek in de schijnwerpers te komen. En dit is ook terecht want overgewicht kost onze maatschappij geschat € 2 miljard per jaar. Door voorlichting te geven bij of aan bedrijven en instellingen over gezonde voeding en gewichtsbalans kunnen bedrijven actief meewerken aan de gezondheid van hun medewerkers.

Naast voorlichting geef ik persoonlijke gewichtsbalans begeleiding of waar nodig coaching wat resulteert in gezondere werknemers en werkgevers, die beter in hun vel zitten.

[trx_title font_size=”1em”]Waarom een gewichtsconsulente?[/trx_title]

Je denkt vast, er zijn al zoveel methoden om af te vallen, iedereen weet heel goed waarom hij of zij te zwaar is. In je kennissenkring is altijd wel iemand die een nieuw dieet kent wat “echt werkt”.

Laat je niets wijs maken, uit de praktijk blijkt dat crashdiëten niet werken, je herkent vast het jo-jo effect wel. Daarom juist een gewichtsconsulente, die samen met jou werkt aan een nieuwe levenswijze.

Ik ga samen met je werken om jouw lichaam in balans te krijgen.

[trx_title font_size=”1em”]Hoe zou ik je kunnen helpen?[/trx_title]

Ik bied je:

Een op maat gemaakte basismenu waar je mee aan de slag gaat: ik leer je om hierop gezonde variaties te maken die eenvoudig te bereiden zijn. Je basismenu bestaat uit de voedingsstoffen en energie die je nodig hebt om de dag door te komen kijkend naar jouw leefstijl en activiteiten. De voedingsproducten waar je mee aan de slag gaat zijn verkrijgbaar in een supermarkt, dus geen kant- en klaarmaaltijden, poeders of pillen.

  • kantoorklein4

Wat doe ik nog meer?

Alleen een uitgebalanceerde voeding is veelal onvoldoende om de balans te herstellen. Het draait om de combinatie voeding, beweging en een gezonde leefstijl. Samen onderzoeken we jouw leef- en/of werkpatroon. Oude eetgewoontes, eventuele allergieën en bewegingspatroon neem ik hierin mee..

Kinderen

Voor GGD-HM gaf ik van januari 2008 t/m februari 2010 leefstijl- en voedingsadviezen aan kinderen voor het succesvolle project “Maathouden”.
Dit project was opgezet voor kinderen uit groep 7 van het basisonderwijs die kampen met overgewicht. Samen met deze kinderen en hun ouders werkte ik middels een aantal consulten aan een gezonde leefstijl en een gezond voedingspatroon.

Doven en slechthorenden

Vaak is het voor doven en slechthorenden moeilijk de juiste begeleiding/zorg te krijgen vanwege de taalbarrière. Door mijn jarenlange ervaring met doven en slechthorenden kan ik doven en slechthorenden in hun eigen taal op de juiste wijze helpen.

Wat is het resultaat ?

Dat je een prima balans hebt gevonden in je eet- en beweegpatroon. Je bent in staat uitgebalanceerde menu’s te maken met de informatie en de adviezen die ik je gegeven heb. Je voelt je fit, zekerder, lekkerder in je vel en weet wat goed voor je is.

Energie en kostenbesparing

Een ander bijkomend voordeel in deze dure tijden is energiebesparing, mensen die in evenwicht zijn verbruiken veel minder energie. Ook hebben zij minder eten nodig, je auto heeft minder te verplaatsen en wordt hierdoor zuiniger, de wasmachine heeft minder was te verwerken. De grotere maat kleding zijn vaak duurder dan standaard kleding en er is meer keuze. Daarbij zijn er voor de planeet qua CO2 uitstoot ook nog eens een enorme winstpunten te behalen die je zeker niet weg moet cijferen. Medicijnproductie en verbruik gaan fors omlaag.

Kosten voor huisartsbezoeken en specialisten worden al snel bespaard.

Daarbij hoeven er ook minder dieren gefokt en geslacht te worden met alle voordelen die hieraan kleven enz.

Als je eigen gezondheid al een reden is om er mee aan de slag te gaan, dan krijg je deze er gratis bij.

[trx_title font_size=”1em”]Hoe werkt het?[/trx_title]

Gemiddeld zijn ca. 10 consulten nodig om in balans te komen. Na deze consulten kun je wat ik je geleerd heb zelfstandig in praktijk brengen. Intake duurt ca. 60 minuten, eerste consult ca. 60 minuten, een vervolgconsult ca. 45 minuten.

Wat zijn de kosten en worden deze kosten door de zorgverzekering vergoed?

Wist je dat je al vanaf 37,50 EURO per maand gebruik kan maken van een persoonlijk 1 op 1 traject. Wist je dat alternatieven in de vorm van maaltijdvervangers al snel vier maal zo duur zijn (ca. 150 EURO per maand) en veelal niet duurzaam zijn? Wist je dat de meeste zorgverzekeraars ook nog eens een steentje in de kosten of alle kosten van de BGN gewichtsconsulent bijdragen in aanvullende pakketten?  Dit wetende is de keus wellicht een stuk eenvoudiger geworden.

Om jouw persoonlijke situatie in te kunnen schatten kun je een gratis kennismakingsgesprek met mij aanvragen. Vanzelfsprekend kan ik je ook geheel vrijblijvend een offerte aanbieden.

Wil je een gratis kennismakingsgesprek bel mij op 06-28308288 of stuur een e-mail naar info@mooiinevenwicht.nl.

Online begeleiding

Online begeleiding behoort tot de mogelijkheden en zeker nu in de Corona pandemie, hiermee is begeleiding niet meer gebonden aan tijd en plaats. Het is dezelfde begeleiding als in de praktijk maar wellicht voor jou ook makkelijker in te passen daar het vanuit je eigen huis gaat, meer vrijheid en meer flexibiliteit.

Waar kun je mij vinden?

Mijn praktijkadres vind je in Middelburg aan de Leliëndaalseweg 5.

[trx_block color=”#ffffff” bg_color=”#9b47a1″ font_size=”19pt” bottom=”40″]

Ik zie je graag in mijn praktijk, bij jou bedrijf of bij jou thuis!

[/trx_block]
(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?