Lekker gevulde eieren met Pasen!

pasen

Wat heb je nodig?

  • 5 biologische eieren
  • 50-60 g Griekse yoghurt (gewone yoghurt is erg dun, gebruik hiervan minder)
  • 1 tl mosterd
  • 3 etl. fijngesneden verse bieslook
  • kruiden: paprika-, knoflookpoeder, peper
  • optioneel: scheutje sojasaus
  • voor de garnering: 1 radijsje

Hoe maak je het?

  1. Kook de eieren in een pannetje met water in 8 minuten hard. Voeg eventueel snufje zout toe aan het water om te voorkomen dat de schil breekt.
    2. Wanneer de eieren gekookt zijn kan je ze onder de koude kraan even afspoelen om de temperatuur omlaag te brengen. Of je wacht even 10 minuutjes tot ze niet te heet zijn om te pellen.
    3. Nu de eieren zijn gepeld kan je ze doormidden snijden. Haal vervolgens het eigeel voorzichtig uit het ei en doe deze in een kom. Doe dit met alle eieren. Prak daarna al het eigeel fijn. nijd wat bieslook fijn. Voeg de yoghurt, mosterd en bieslook bij het eigeel en roer alles goed door. Voeg tot slot naar smaak de kruiden en sojasaus toe.
    5. Schep met een lepel voorzichtig de vulling in de eieren. Je kan ook een spuitzak hiervoor gebruiken als je dat prettig vindt.

Tip: Voor de garnering heb ik een radijsje in plakjes gesneden en op de gevulde eieren gezet. Dit geeft het geheel een frisse kleur.

Fijne Pasen!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?