Hartige pannenkoek met zalm, courgette en aubergine

Pannenkoeken met spek, kaas en stroop is niet bepaald een volledige maaltijd. lekker pannenkoeken eten moet mogelijk zijn, want genieten is belangrijk. Weet wel dat je met twee pannenkoeken met spek, kaas en stroop zo’n 730 calorieën binnenkrijgt. Dat is aan de ruime kant  en bovendien krijg je geen groente binnen.

Pannenkoeken kun je ook op een hele andere manier eten en dan bedoel ik hartig. Dit zijn twee verzadigende pannenkoeken met slechts 440 kcal.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram volkoren tarwemeel.
  • 500 ml halfvolle melk.
  • 2 eieren.
  • Peper en een snufje zout.
  • 1 Courgette
  • 1 Aubergine.
  • 2 eetlepelsolijfolie.
  • 2 eetlepels Roomkaas Light.
  • 4 plakjes zalm.

Bereidingswijze:

  • Zeef het tarwemeel.
  • Neem een kom en meng hierin de melk en de eieren met een snufje zout.
  •  Voeg beetje bij beetje het tarwemeel toe.
  • Schaaf de courgette in plakjes met de kaasschaaf en snijd de aubergine in dunne plakken en doe dit in een andere kom.
  • Voeg hier 10 ml olijfolie aan toe en meng het geheel een beetje.
  •  Bak de plakken aan beide kanten bruin met een snufje peper en zout en zorg dat het vocht uit de groente verdampt.
  • Laat de groente verder uitlekken in een zeef (er komt daarna vaak nog meer vocht uit)
  • Bak 4 pannenkoeken van het beslag in olijfolie en besmeer ze met de roomkaas.
  • Beleg de pannenkoeken met de zalm en de plakken aubergine en courgette.
  • Rol ze op en leg per persoon twee opgerolde pannenkoeken op de borden.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?