Hutspot met vegetarische balletjes

Wortelen zitten vol met vitamines en mineralen. Ze zijn rijk aan betacaroteen. Dit heet ook wel ‘provitamine A’, omdat je lichaam deze stof in vitamine A omzet. Ook vitamine B11, C en de mineralen calcium en kalium zijn goed vertegenwoordigd. De hutspot bevat per persoon 476 k
ilocalorieën. Kortom: een slank gerecht met veel vitamines en mineralen.

Ingrediënten voor twee personen:

  • 300 gram kruimige aardappelen, geschild.
  • 300 gram wortelen, gesneden.
  • 150 gram uien, gesneden in ringen.
  • 1 eetlepel olijfolie.
  • 200 gram vegetarische balletjes.
  • 50 ml magere melk.
  • een snufje peper en eventueel wat mosterd.

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappelen, wortelen e
    n uien in één pan in weinig water in circa 25 minuten gaar.
  • Verhit ondertussen de olie in een pan en braad hierin de vegetarische balletjes aan.
  • Giet de aardappelen, uien en de wortelen af.
  • Verhit in een magnetron of steelpan de melk en voeg de warme melk toe aan de aardappelen en wortelen.
  • Stamp de aardappelen, wortelen en ui met de melk tot de gewenste structuur.
  • Voeg peper en eventueel wat mosterd toe en meng het door de hutspot.
  • Serveer de hutspot met de vegetarische balletjes.

Voedingswaarde per persoon: 

  • KiloCalorieën: 476
  • Eiwitten: 43.2 gram
  • Koolhydraten: 43 gram
  • Vetten: 14.2 gram

Variatietips:

Je kunt deze hutspot natuurlijk met alle soorten groente maken, vooral koolsoorten zijn geschikt.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?