Rob

Zoals 90 % van de Nederlanders wilde ik iets af gaan vallen. Nora heeft na allerlei gegevens van mij opgenomen te hebben specifiek voor mij, rekening houdend met wat ik wil en kan een uitgebalanceerd voeding en bewegingsadvies  samengesteld. Als ik aan de eerste dagen terugdenk dan komt gelijk weer bij mij op; Moet ik dat echt allemaal op eten! Elke dag weer!

Ik heb direct tegen Nora gezegd dat als ik na een week aangekomen ben ik er ook direct mee zal stoppen. Je raad het al na een week was ik bijna één kilo afgevallen. Ik bleek dus juist aan te komen door te weinig te eten, dit was voor mij helemaal nieuw. Na een half jaar was ik bijna 10 kilo lichter!  Om dit voor elkaar te krijgen ben ik er wel bij gaan sporten.

Ik kan zeggen dat ik nu de balans tussen goed, slecht en gezond gevonden heb. Lekker eten en je af en toe een keertje lekker te buiten gaan mag en kan als je maar weet wat je daarna moet doen en die kennis heeft Nora mij gegeven. Daarbij is natuurlijk sporten of gewoon heel goed bewegen noodzaak.

Na de zomervakantie ben ik wat onzorgvuldiger met mijn eetgedrag omgegaan en daardoor ben ik toch weer een paar kilo zwaarder geworden. Ik heb voedingslijsten weer gepakt en ben weer gestart met verantwoord eten en bewegen. Ondanks dat ik  noodgedwongen een tijdje niet meer kon sporten, blijkt dat ik toch niet meer aankom maar ook niet meer afval. (balans)

Zo zie je maar dat je met deskundige hulp waarbij goed gezond eten en (bewegen)sporten van wezenlijk belang zijn, om op een verantwoorde manier af te kunnen vallen en in balans te komen. Ik heb wel geleerd dat je alert moet blijven op wat je geleerd en ervaren hebt. Maar als je even afdwaalt zoals bij mij dan pak je het zelf weer gemakkelijk op. Gezond eten en bewegen kost buiten de tijd die je er zelf insteekt niets meer. Gezond eten en bewegen vraagt bewustwording om er net als lopen en ademen een gewoonte van te maken.

Ik heb immers de kennis van voeding en beweging gekregen. Hierdoor hoef ik niet meer afhankelijk te zijn van de standaard afvalmenu’s uit de boekjes.

Ik ga binnenkort mijn sport weer oppakken en dan vliegen die paar extra kilootjes er met wat ik geleerd heb weer gemakkelijk van af.

Groetjes,

Rob Dordrecht

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?