Angelique

En dan ineens is er 10 kilo bij! En dankzij Nora er weer af.

Anderhalf jaar geleden de moeilijke beslissing genomen om preventief mijn eierstokken te laten verwijderen. Zit  in de familie en ook arts zag wat op de echo  dus beslissing was snel genomen.

Bij de intake in het ziekenhuis schrok ik wel van mijn gewicht; boven de 90kg, dat is wel veel. Ook als je 1,80m lang bent.

En na de operatie echt 4 weken rust houden, dus niet meer 2x per week spinning en alleen maar zitten. Dan komen er nog een paar extra kilo’s bij en bovendien knal je gelijk in de overgang.

Ik had gelezen dat voeding erg belangrijk is voor je klachten; dus op zoek naar iemand om onder begeleiding af te vallen maar vooral ook iemand die veel advies kan geven over voeding en overgang.

Via een vriendin kwam ik bij Nora, de stap gewaagd en een afspraak gemaakt.  Bij Nora voel je je direct op het gemak en thuis. Er is begrip, geen oordeel en een luisterend oor.

Samen een plan opgesteld om 10 kilo aan gewicht te verliezen maar ook de voeding zo aan te passen dat je overgangsklachten wellicht minder worden.

En dat heeft gewerkt, elke controle was ik afgevallen maar ook de overgangsklachten werden langzaam minder en bovendien wat ik enorm belangrijk vond was er altijd begrip.  In het begin soya producten; goede noten maar  suikerhoudende producten en alcohol juist vermijden. Ik ging mij steeds beter voelen, viel langzaam af maar dit was juist goed.

Ook het sporten weer opgepakt; lekker minimaal 2x per week spinnen en verder elke dag grote wandeling met de hond. Dus ook het vetpercentage daalde gelukkig.

Inmiddels is er meer dan 10kg af; en voel mij veel fitter en energieker.

Maar het blijft opletten; dus om de paar maanden maak ik nog een afspraak, pak af en toe weer eens het complete naslagwerk erbij en dan weer even de puntjes op de i zetten.

Nora enorm bedankt voor je goede adviezen, steun en zeker ook de gezellige momenten.

Angelique

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?