Ingrediënten voor 4 personen:

3 etl. olijfolie-2 gesnipperde uien-2 cm. gember, geschild en fijngehakt-2 tl. gemalen kurkuma-2 tl. gemalen komijn- 2 tenen knoflook, fijngehakt-600 gram bloemkoolrijst-400 gram tomatenstukjes (makkelijk uit een blikje)-600 ml. groente bouillon-100 gram cashwnoten, gehakt in kleine stukjes-25 gram rozijnen-versgemalen peper-4 eieren en 200 ml. volle yoghurt of kokosyoghurt.

Verwarm de olie in een ruime pan met dikke bodem. Bak de ui, knoflook en gember 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg kurkuma, komijn en de bloemkoolrijst toe en bak 1 minuut mee. Giet het blikje met tomatenstukjes erbij en spoel het blikje uit met een royale scheut water en giet het tomatenwater bij de bloemkool. Schenk de bouillon erbij. Voeg de cashewnoten en rozijnen toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de bloemkoolmasala 20 minuten zachtjes koken. Proef en breng op smaak met peper. Kook ondertussen in een ander pannetje de eieren in kokend water ca. 7 minuten. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer.

Schep de bloemkoolrijst masala in 4 diepe borden of kommen. Leg een ei in iedere kom of bord en maak af met 3 eetlepels yoghurt.

 

[trx_line style="solid"]

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?