Chocoladecake op PAKJESAVOND 5 december
Heerlijk vanwege de chocolade en vanwege de 137 calorieën die hij per stukje bevat.
Ingrediënten voor 12 personen(tulband):
-3 eieren
-185 gram zelfrijzend bakmeel
-170 ml appelmoes
-85 gram ongezoete cacaopoeder
-60 ml magere melk
-40 gram vloeibare boter
-18,5 gram zoetstof (let op: wel zoetstof gebruiken waarmee je kunt bakken)
Benodigdheden:
Tulbandvorm met een doorsnede van 20 cm.
Bereidingswijze:
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Smeer de tulbandvorm in met gesmolten boter.
-Bestuif deze licht met bloem en schud de overtollige bloem eruit.
-Klop de eieren met de zoetstof vijf minuten tot een bleke en dikke massa.
-Vermeng de boter, appelmoes en melk in een apart kommetje. Goed doorroeren en door het eimengsel spatellen.
-Zeef de cacaopoeder en bloem samen in een kom en spatel ook dit door het eimengsel.
-Schenk het mengsel in de vorm en bak het gedurende 35-40 minuten. Test de gaarheid door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Deze moet er schoon uit komen.
-Laat de cake 5 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Met chocoladeglazuur is de cake helemaal lekker. Dit levert wel ongeveer 70 extra calorieën per stuk.
Fijne Sinterklaas!!!