Ellen

In het jaar 2013 kwam ik in augustus voor het eerst bij Nora. Daarvoor wilde ik eigenlijk al een hele poos een paar kilo’s kwijt. In de loop der jaren kwamen ze erbij en ik had eigenlijk geen idee waarom. Ik was niet meer gaan eten of snoepen en dacht dat het te maken had met de leeftijd. Overgang, hormonen etc. De vraag is dan hoe je dit het beste kan aanpakken.

De advertenties in reclamefolders zouden je kunnen verleiden tot een rigoureuze aanpak om wat gewicht te verliezen en ik had uiteindelijk een proefpakket met shakes (maaltijd-vervangers) aangevraagd op een site.

Ik wist al dat dit niet de juiste weg was maar ik wilde actie. En eigenlijk wist ik ook dat het resultaat van korte duur zou zijn omdat er een moment komt dat je weer “gewoon” gaat eten.

De shakes zijn nooit gebruikt want op aanraden van mijn dochter, die met Nora in contact was gekomen via sportschool Difference, heb ik een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Na 1 week bijhouden van een voedingsdagboek kreeg ik een uitgebreid overzicht en advies hoe ik hierin, op een gezonde en verantwoorde manier, verandering kon aanbrengen. Niks geen dieet maar aanpassen van de dagelijkse eetgewoontes en het maken van verantwoorde keuzes.

Ook voor verjaardagen en feestdagen goed inzicht gekregen in de verborgen suikers en vetten in de diverse lekkernijen en tips voor betere keuzes. Leuke recepten gekregen voor een lekkere salade of hapjes. Gezond eten kan dus ook gewoon lekker zijn.

In slechts een aantal maanden was ik dan ook 10 kilo kwijt, mijn vetpercentage was afgenomen en mijn BMI tot op bijna gezond gewicht. In omvang 11 cm minder. Je kleding zit en staat weer beter en je zit letterlijk en figuurlijk weer beter in je vel.

Ik ben dan ook heel blij dat ik de stap heb gezet om naar Nora te gaan. In het begin vond ik het wat lastig om eens een keer af te wijken van het gezondere leefpatroon ,doordat er bijvoorbeeld een etentje op de planning stond o.i.d., maar Nora leerde me dat je ,binnen het aanbod , ook gezonde keuzes kon maken en als dat niet helemaal lukte ik me daar ook niet zo druk over moest maken. De dag erna ga je weer verder waar je gebleven was. Je blijft zelf verantwoordelijk en je doet het uiteindelijk ook voor jezelf.

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?