Er komen weer dagen aan voor een gezellige barbecue!. Een groot struikelblok bij de barbecue zijn vaak de sausjes. Ze zijn vaak te vet en passen niet in een slank voedingspatroon. Deze salsa is heerlijk bij vlees, nacho’s of een volkoren broodje. Ook is de salsa binnen 10 minuten klaar! Eet smakelijk!
Voor een flink bakje saus heb je nodig:
- 1 tomaat
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 150 ml ketchup
- 50 ml water
- ½ Spaanse peper
- koriander (paar blaadjes)
- paprikapoeder (naar smaak)
Bereidingswijze:
- Snijd de tomaat in vieren en verwijder het vruchtvlees.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng deze met de gesnipperde ui.
- Meng de ketchup samen met het water en voeg de tomaat en uien toe.
- Verwijder de zaadjes van de peper en snijd deze in heel kleine stukjes. Meng ook door elkaar heen.
- Maak op smaak met de koriander en de paprikapoeder.
Het wordt geen dunne saus. Wil je dat wel dan kun je alles pureren.
Voedingswaarde voor het hele bakje saus: 177 kcal
TIP: Hou je van een zoete twist: snijd dan stukjes ananas, mango of perzik door de saus.