Hutspot met vegetarische balletjes

Hutspot met vegetarische balletjes.

Wortelen zitten vol met vitamines en mineralen. Ze zijn rijk aan betacaroteen. Dit heet ook wel ‘provitamine A’, omdat je lichaam deze stof in vitamine A omzet. Ook vitamine B11, C en de mineralen calcium en kalium zijn goed vertegenwoordigd. De hutspot bevat per persoon 476 k
ilocalorieën. Kortom: een slank gerecht met veel vitamines en mineralen.

Ingrediënten voor twee personen:

  • 300 gram kruimige aardappelen, geschild.
  • 300 gram wortelen, gesneden.
  • 150 gram uien, gesneden in ringen.
  • 1 eetlepel olijfolie.
  • 200 gram vegetarische balletjes.
  • 50 ml magere melk.
  • een snufje peper en eventueel wat mosterd.

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappelen, wortelen e
    n uien in één pan in weinig water in circa 25 minuten gaar.
  • Verhit ondertussen de olie in een pan en braad hierin de vegetarische balletjes aan.
  • Giet de aardappelen, uien en de wortelen af.
  • Verhit in een magnetron of steelpan de melk en voeg de warme melk toe aan de aardappelen en wortelen.
  • Stamp de aardappelen, wortelen en ui met de melk tot de gewenste structuur.
  • Voeg peper en eventueel wat mosterd toe en meng het door de hutspot.
  • Serveer de hutspot met de vegetarische balletjes.

Voedingswaarde per persoon: 

  • KiloCalorieën: 476
  • Eiwitten: 43.2 gram
  • Koolhydraten: 43 gram
  • Vetten: 14.2 gram

Variatietips:

Je kunt deze hutspot natuurlijk met alle soorten groente maken, vooral koolsoorten zijn geschikt.

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?