Hutspot met vegetarische balletjes.
Wortelen zitten vol met vitamines en mineralen. Ze zijn rijk aan betacaroteen. Dit heet ook wel ‘provitamine A’, omdat je lichaam deze stof in vitamine A omzet. Ook vitamine B11, C en de mineralen calcium en kalium zijn goed vertegenwoordigd. De hutspot bevat per persoon 476 k
ilocalorieën. Kortom: een slank gerecht met veel vitamines en mineralen.
Ingrediënten voor twee personen:
- 300 gram kruimige aardappelen, geschild.
- 300 gram wortelen, gesneden.
- 150 gram uien, gesneden in ringen.
- 1 eetlepel olijfolie.
- 200 gram vegetarische balletjes.
- 50 ml magere melk.
- een snufje peper en eventueel wat mosterd.
Bereidingswijze:
- Kook de aardappelen, wortelen e
n uien in één pan in weinig water in circa 25 minuten gaar. - Verhit ondertussen de olie in een pan en braad hierin de vegetarische balletjes aan.
- Giet de aardappelen, uien en de wortelen af.
- Verhit in een magnetron of steelpan de melk en voeg de warme melk toe aan de aardappelen en wortelen.
- Stamp de aardappelen, wortelen en ui met de melk tot de gewenste structuur.
- Voeg peper en eventueel wat mosterd toe en meng het door de hutspot.
- Serveer de hutspot met de vegetarische balletjes.
Voedingswaarde per persoon:
- KiloCalorieën: 476
- Eiwitten: 43.2 gram
- Koolhydraten: 43 gram
- Vetten: 14.2 gram
Variatietips:
Je kunt deze hutspot natuurlijk met alle soorten groente maken, vooral koolsoorten zijn geschikt.