Kerstboompjes met makreelmousse
Met vis uit blik maakt u een heerlijk verwenhapje. Heel verfijnd, makkelijk en gevarieerd.
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
1 blikje makreel(200 gram); 2 theelepels Franse mosterd; 1/8 liter slagroom light; tabasco; peper; 8 sneetjes bruin brood; 3 eetlepels kappertjes.
Hulpmiddelen
Zeef; keukenmachine of staafmixer, slagroomklopper; houten spatel, uitsteekvormpjes van ca. 5 cm, bijv. kerstboompjes
Voorbereiding
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Laat de makreel uitlekken. Pureer de vis met de mosterd in de keukenmachine/staafmixer. Klop de slagroom stijf en spatel de makreel erdoor. Breng op smaak met peper. Steek met het vormpje uit de sneetjes brood ca. 24 figuurtjes. Rooster de broodfiguurtjes ca. 1 minuut onder de gril goudgeel.
Bereidingswijze
Bestrijk de figuurtjes met de makreelmousse. Garneer met de kappertjes.