Liselot

Ik ben Liselot en heb zoals zo vele met mij, heel wat lijnpogingen gedaan door allerlei diëten te volgen,de één nog erger en viezer dan de andere.

Maar helaas was het resultaat vaak toch erg teleurstellend, omdat de meeste gewoon niet vol te houden zijn. En al sport ik fanatiek ook dat hielp niet bij het afvallen, erg frustrerend! nZo zag ik bij de sportschool een advertentie van Nora Huijbregts over voedingsadviezen en een vrijblijvend gesprek hierover. Dit sprak me wel aan want ik wilde geen crash dieet of wat dan ook meer doen, gewoon advies over eten en wat ik hieraan kan verbeteren, zo gezegd en gedaan.

Nadat ik mijn voedingsdagboek bij haar had ingeleverd kwam er al gauw uit dat ik aan mijn eetpatroon heel wat kon veranderen, ik at wel niet heel slecht . . . .maar wel veel te vet ,teveel suiker, te weinig groente, fruit -en melkproducten en had hierdoor ijzer –en calcium tekort. Zij gaf adviezen over eten volgens de schijf van vijf, door naast de 3 hoofdmaaltijden ook 3 tussendoortjes te eten zodat mijn bloedsuikerspiegel niet al te veel zou gaan zakken waardoor ik weer honger zou gaan krijgen en daardoor zou gaan snoepen. Met een mapje vol lijsten met allerlei adviezen over calorieën, tussendoortjes, dagindelingen van de maaltijden, ging ik aan de slag.

In het begin vond ik het erg wennen en telde ik me helemaal suf aan de calorieën en hield ik voor mezelf een soort eetdagboek bij. Mijn lijf moest echt wennen aan het anders eten en de hoeveelheid. Maar naar een tijdje raakte mijn lijf gewend en had ik het nieuwe eetpatroon eigen gemaakt.

Ik ging me steeds beter en fitter voelen en het leukste van alles, ik ging afvallen. Ik dacht als ik 5 kilo afval dat ben ik al blij, uiteindelijk ben ik nu 13,4 kilo afgevallen, in een half jaar tijd en zit ik inmiddels twee maten kleiner met kleding,( moet gewoon wennen aan mijn nieuwe figuur.)

Ik ben erg blij dat ik stap gezet heb, weet nu heel wat meer over eten, het zijn echt nuttige adviezen geweest, die ook heel bruikbaar zijn en goed opvolgbaar. Het heeft me bewust gemaakt wat ik eet en wanneer ik iets eet, dat is namelijk de keuze die ik zelf maak.

Ik kan het iedereen aanraden maar dat wil niet zeggen dat het altijd even makkelijk is, want. . . . . . . taartjes blijven lekker,(gelukkig maar).

Groetjes Liselot

(06) 28 30 82 88 Contact

Wil je mijn hulp
inschakelen?