Pompoensoep
Ingrediënten:
1 kg pompoen (geschild gewicht)
1 ui
1 teentje knoflook
1 appel
1 rode peper
1 eetlepel vloeibaar boter
1 groente bouillonblokje
1 bosje peterselie
snufje peper
200 gram geraspte oude 30+ kaas
verse bieslook
Bereiding: schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de bleekselderij en geschilde appel in stukjes en hak het vruchtvlees van de peper fijn. (zonder de zaadjes) Fruit in een wok de ui, knoflook en pompoen aan in de boter. Voeg 1 lt water en het bouillonblokje toe en breng het zachtjes aan de kook, ca. 15 minuten tot alles gaar is. Hak de peterselie en voeg toe aan de soep. Pureer de soep fijn en breng op smaak met een snufje peper. Rasp de kaas, knip de bieslook en strooi deze als laatste over je kom met soep.
Jammie, eet smakelijk!