Slanke salade met rosbief en krieltjes
Ingrediënten voor 2 personen
150 gram krieltjes
120 gram rosbief (gesneden)
75 gram gemengde salade
3 stengels bleekselderij, in stukjes
1 gekookt eitje
1 paprika, in blokjes
1 ui snipperen
1 appel, in stukjes
Voor de dressing:
2 el notenolie of olijfolie extra vierge
2 el azijn
1 tl mosterd
Provençaalse kruiden
Peper
Bereidingswijze
– Zet een pan met water op totdat het water kookt.
– Snijd de krieltjes in tweeën of in vieren als je hele grote hebt. Voeg de krieltjes toe aan het water als het water kookt.
– Laat de krieltjes een paar minuten koken totdat ze gaar zijn. Laat ze afkoelen.
– Meng de bleekselderij met de appel, paprika, ui en de afgekoelde krieltjes.
– Roer de gemengde salade hier doorheen.
– Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
– Schep hierna de dressing goed door de salade.
– Verdeel de salade over twee borden en leg de plakjes rosbief eroverheen.
– Maak de salade af door op elk bord een half eitje te leggen.
Tip: Ook lekker door deze salade: broccoli, augurk, tomaat of nootjes voor een vegetarische versie.
Aantal calorieën per persoon: 379 kcal