Met deze maaltijdsalade kun je oneindig variëren als bijgerecht, voor- of hoofdgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram kipfilet
1 teentje knoflook
1 rode peper
1 eetl. Olijfolie
85 gram rucola
1 mango
1 avocado
4 minikommers
1 zakje mozzarella
Balsamico azijn
25 gram ongezouten gemengde noten
Een paar sprietjes bieslook
Bereiding:
Snijd de kipfilet in reepjes. Hak de knoflook fijn en doe die samen met het fijngesneden pepertje en de olijfolie in een kom. Leg de blokjes kipfilet erin en laat ze 30 minuten marineren.
Bak de kipfilet in de volledige marinade op hoog vuur goudbruin en laat de kip een beetje afkoelen.
Maak de mango en de avocado schoon en snijd ze in schijfjes. Giet de mozzarella af en snijd deze in plakjes. Hak de noten of gebruik een vijzel.
Leg de rucola en avocado op de borden. Maak met een kaasschaaf repen in de lengte van de komkommer en leg ze ernaast.
Dan volgen de lauwwarme kip, de mozzarella en de mango.
Strooi de noten erover, giet streepjes balsamico azijn over het gerecht en garneer met wat sprietjes bieslook.
Eet smakelijk.