Ingrediënten voor 2 porties:
- 200 gram kipgehakt
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 el tomatenpuree
- 100 gram Hüttenkäse
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Olijfolie
- snufje peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de courgette en aubergine over de lengte in dunne plakken. Besprenkel met olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de groenteplakken 10 minuten.
- Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook en snijd de paprika in kleine stukjes.
- Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en fruit de ui aan.
- Voeg het kipgehakt, de knoflook en de paprika toe en bak het gehakt rul.
- Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en zwarte peper toe. Roer goed door en laat de saus 10 minuten pruttelen.
- Pak een ovenschaal en verdeel een lepel saus over de bodem van de schaal. Dek af met courgette- en aubergineplakken. Verdeel hier weer een lepel saus over en dek vervolgens weer af met courgette- en aubergineplakken. Herhaal deze stappen tot de groenteplakken en de saus op zijn.
- Top de lasagne af met Hüttenkäse en bestrooi met een snufje Italiaanse kruiden.
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak de lasagne ongeveer 30 minuten.
- Laat de lasagne enkele minuten afkoelen voor je deze serveert.